• RSS
  • Twitter
  • FaceBook

Welcome to ISAserver.org

Forums | Register | Login | My Profile | Inbox | RSS RSS icon | My Subscription | My Forums | Address Book | Member List | Search | FAQ | Ticket List | Log Out

Newbie

Users viewing this topic: none

Logged in as: Guest
  Printable Version
All Forums >> [ISA Server 2004 General ] >> General >> Newbie Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
Newbie - 8.Aug.2006 10:57:17 PM   
saintsjeff

 

Posts: 3
Joined: 4.Jan.2005
Status: offline
I am newbie to ISA 2004. I am part of a large AD forrest.  I am trying to access a up stream web server and can not get a responds on the server ( web pages or pinging).  I have my client using ISA 2004 as default gateway (10.169.x.7).  Everything work great until they try to access a intranet site on a different part of the forrest (10.83.x.x).  I am moving from a ISA 2000 server for gatesway to ISA 2004.  When I use the ISA 2000 gateway (10.169.x.1) in my DCHP scope the clients can access the upstream web server.  When I change the default gateway to the ISa 2004 (10.169.x.7) it fails to access the site. I have verified my 2 nic card that the internal card is first on Advance Settings on theNetwork Properties.  The internal Nic is using 2 local DNS servers. No gateway on internal Nic. 

Hope this makes sense.

Thanks for your help (ahead of time)

SaintsJeff
                
                Internet
               |           |
         -ISA 2000    -ISA 2004
10.16.x.1 |          | 10.169.x.7
               |          |
           ---------------LAN
        10.169.x.x      |                    
  SN  255.255.0.0    |
DG  10.19.3.7       |
|---------------------------------|
                                       |
                    |
                    |  10.169.150.1       
                   Router ------------|
                                            |
                                            |
                                            |
                                            |
                                     Up stream Web Server
                                     10.83.X.X
Post #: 1
RE: Newbie - 9.Aug.2006 2:17:41 AM   
mikesmith20055002

 

Posts: 20
Joined: 30.Jan.2006
Status: offline
What port is the traffic from the web server coming from? Are you telling it the port in the address when you try to access it. Such as 182.XX.X.1:3456
Try installing ISA client on a client workstation and test from there, b/c you need the client for most non HTTP traffic. There are differences between ISA 2000 and 2004 which could be the reason for your issue, ISA 2004 is more locked down out of the box.

(in reply to saintsjeff)
Post #: 2
RE: Newbie - 9.Aug.2006 4:06:28 PM   
saintsjeff

 

Posts: 3
Joined: 4.Jan.2005
Status: offline
It is just port 80.

(in reply to saintsjeff)
Post #: 3

Page:   [1] << Older Topic    Newer Topic >>
All Forums >> [ISA Server 2004 General ] >> General >> Newbie Page: [1]
Jump to:

New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts