• RSS
  • Twitter
  • FaceBook

Welcome to ISAserver.org

Forums | Register | Login | My Profile | Inbox | RSS RSS icon | My Subscription | My Forums | Address Book | Member List | Search | FAQ | Ticket List | Log Out

Upgrade 2004 to 2006 = web sites don't work

Users viewing this topic: none

Logged in as: Guest
  Printable Version
All Forums >> [ISA 2006 General] >> Installation and Planning >> Upgrade 2004 to 2006 = web sites don't work Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
Upgrade 2004 to 2006 = web sites don't work - 17.Jan.2007 12:00:46 PM   
phippsinc

 

Posts: 19
Joined: 15.Sep.2006
Status: offline
I upgraded my ISA 2004 (std ed) to ISA 2006 (std ed). The upgrade went well with no errors. Looks good. BUT, every single web site I have published is no longer accessible from outside. The http error is 403. "ISA server is configured to block HTTP requests that require authentication.".

I have about 5 web sites running on an IIS 6 server behind ISA. One of the sites does require authentication, but none of the other do. I removed the auth. requirement from the one site, but still I can't access any of the sites.

Since this is a production ISA, I had to go back to ISA 2004 and everything is working again. What am I missing?
Post #: 1
RE: Upgrade 2004 to 2006 = web sites don't work - 19.Jan.2007 11:27:51 AM   
tshinder

 

Posts: 50013
Joined: 10.Jan.2001
From: Texas
Status: offline
You'll need to configure the Web listener to support authentication for clear text auth.

HTH,
Tom

_____________________________

Thomas W Shinder, M.D.

(in reply to phippsinc)
Post #: 2
RE: Upgrade 2004 to 2006 = web sites don't work - 19.Jan.2007 11:54:30 PM   
phippsinc

 

Posts: 19
Joined: 15.Sep.2006
Status: offline
>You'll need to configure the Web listener to support authentication for clear text auth.

I have two listeners: one for the site that requires authentication and another for the "public" sites.

After the upgrade all sites (including the public ones) got the error message.

(in reply to tshinder)
Post #: 3
RE: Upgrade 2004 to 2006 = web sites don't work - 21.Jan.2007 11:21:49 AM   
tshinder

 

Posts: 50013
Joined: 10.Jan.2001
From: Texas
Status: offline
Check the configuration of the listeners to make sure only the one you want to authenticate is performing authentication.

HTH,
Tom

_____________________________

Thomas W Shinder, M.D.

(in reply to phippsinc)
Post #: 4
RE: Upgrade 2004 to 2006 = web sites don't work - 21.Jan.2007 6:45:33 PM   
phippsinc

 

Posts: 19
Joined: 15.Sep.2006
Status: offline
Prior to my upgrade, downgrade, the public web sites did not require a username/password to access them. The private site did.

After the upgrade, accessing any of the sites fails with the error specified. No prompting for username/password.

(in reply to phippsinc)
Post #: 5

Page:   [1] << Older Topic    Newer Topic >>
All Forums >> [ISA 2006 General] >> Installation and Planning >> Upgrade 2004 to 2006 = web sites don't work Page: [1]
Jump to:

New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts