• RSS
  • Twitter
  • FaceBook

Welcome to ISAserver.org

Forums | Register | Login | My Profile | Inbox | RSS RSS icon | My Subscription | My Forums | Address Book | Member List | Search | FAQ | Ticket List | Log Out

fwsrv stopped responding & Faulting application wspsrv.exe

Users viewing this topic: none

Logged in as: Guest
  Printable Version
All Forums >> [ISA 2006 Firewall] >> General >> fwsrv stopped responding & Faulting application wspsrv.exe Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
fwsrv stopped responding & Faulting application wspsrv.exe - 6.Dec.2007 11:40:49 AM   
ogsi

 

Posts: 61
Joined: 14.Feb.2007
From: New York, NY
Status: offline
ISA 2006 Std, Win2003 R2, GFI WebMonitor 4

my connection to the WAN interface broke this morning, these are the errors I see:

**************************************************************
Event Type: Error
Event Source: Microsoft ISA Server Control
Event Category: None
Event ID: 14079
Date:  12/6/2007
Time:  9:34:18 AM
User:  N/A
Computer: OGISA06
Description:
Due to an unexpected error, the service fwsrv stopped responding to all requests. Stop the service or the corresponding process if it does not respond, and then start it again. Check for related error messages.
For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
**************************************************************
Event Type: Error
Event Source: Microsoft ISA Server 2006
Event Category: None
Event ID: 1000
Date:  12/6/2007
Time:  9:37:01 AM
User:  N/A
Computer: OGISA06
Description:
Faulting application wspsrv.exe, version 5.0.5721.240, stamp 46da7812, faulting module unknown, version 0.0.0.0, stamp 00000000, debug? 0, fault address 0x00000000.
For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
**************************************************************

from the network I can get to the ISA LAN interface but not to teh WAN interface
from the ISA server I could get to teh WAN and outside

ISA Firewall service showed as started and restarting it didn't change anything
same with WebMonitor's service

had to reboot the machine to get it fixed

one thing I left and you'll ask: Internet Security and Acceleration (ISA) Server 2006 Supportability Update package is loaded on my machine

< Message edited by ogsi -- 6.Dec.2007 11:48:28 AM >
Post #: 1
RE: fwsrv stopped responding & Faulting application wsp... - 7.Dec.2007 3:32:28 AM   
elmajdal

 

Posts: 6022
Joined: 16.Sep.2004
From: Lebanese in Kuwait
Status: offline
If you uninstalled GFI WM4, would this happen also ?



_____________________________

Tarek Majdalani

Windows Expert - IT Pro MVP
Facebook : https://www.facebook.com/ElMajdal.Net

(in reply to ogsi)
Post #: 2
RE: fwsrv stopped responding & Faulting application wsp... - 7.Dec.2007 8:17:17 AM   
ogsi

 

Posts: 61
Joined: 14.Feb.2007
From: New York, NY
Status: offline
quote:

ORIGINAL: elmajdal

If you uninstalled GFI WM4, would this happen also ?



isn't it going to the extream?
I want to make sure it is WM4 before doing something like this
and remember - it is a production environment that need protection!

(in reply to elmajdal)
Post #: 3
RE: fwsrv stopped responding & Faulting application wsp... - 7.Dec.2007 9:00:38 AM   
elmajdal

 

Posts: 6022
Joined: 16.Sep.2004
From: Lebanese in Kuwait
Status: offline
Hi,

check these :

http://forums.gfi.com/Gfi_stop_ISA_%3f!%3f/m_900756887/tm.htm

http://forums.gfi.com/Problem_with_files%2c_wrong_or_expired_request%25/m_900756773/tm.htm

You may post also on GFI Forums to check with their support team if you issue is related to ISA Server.

_____________________________

Tarek Majdalani

Windows Expert - IT Pro MVP
Facebook : https://www.facebook.com/ElMajdal.Net

(in reply to ogsi)
Post #: 4
RE: fwsrv stopped responding & Faulting application wsp... - 7.Dec.2007 9:09:21 AM   
ogsi

 

Posts: 61
Joined: 14.Feb.2007
From: New York, NY
Status: offline
quote:

http://forums.gfi.com/Gfi_stop_ISA_%3f!%3f/m_900756887/tm.htm

http://forums.gfi.com/Problem_with_files%2c_wrong_or_expired_request%25/m_900756773/tm.htm


this is not even close to my problem and for some reason GFI moved that issue to email support and left the post unanswered

quote:


You may post also on GFI Forums to check with their support team if you issue is related to ISA Server.

did that but got nothing useful

thanks

(in reply to elmajdal)
Post #: 5
RE: fwsrv stopped responding & Faulting application wsp... - 7.Dec.2007 11:08:45 AM   
elmajdal

 

Posts: 6022
Joined: 16.Sep.2004
From: Lebanese in Kuwait
Status: offline
Hi,

Which Build do u have ?

quote:

FIXED: Microsoft Firewall Service crashed when a custom content-type is blocked


Source : http://forums.gfi.com/Version_and_Build_Information_-_GFI_WebMonitor_4/m_900753333/tm.htm

_____________________________

Tarek Majdalani

Windows Expert - IT Pro MVP
Facebook : https://www.facebook.com/ElMajdal.Net

(in reply to ogsi)
Post #: 6
RE: fwsrv stopped responding & Faulting application wsp... - 7.Dec.2007 11:20:53 AM   
ogsi

 

Posts: 61
Joined: 14.Feb.2007
From: New York, NY
Status: offline
GFI WebMonitor Version 4 Build 20070817


(in reply to elmajdal)
Post #: 7
RE: fwsrv stopped responding & Faulting application wsp... - 7.Dec.2007 11:27:22 AM   
ITEngineer

 

Posts: 270
Joined: 3.Feb.2006
Status: offline
had this issue also with GFI Web Monitor 4.

I ended up uninstalling it. I believe GFI didnt have the required time to seriously test the product before putting it to public.

In the Manually its written that supported platforms: Windows 2000 / Windows 2003, and when i tried installing it on a windows 2000 server ( our isa server is installed on it  ) , i could not install it and had errors, reported this to GFI and lately they published a KB article that GFI Can not be installed on a Win 2000

(in reply to ogsi)
Post #: 8
RE: fwsrv stopped responding & Faulting application wsp... - 7.Dec.2007 11:30:33 AM   
ogsi

 

Posts: 61
Joined: 14.Feb.2007
From: New York, NY
Status: offline
so you're saying go back to WM3?

(in reply to ITEngineer)
Post #: 9
RE: fwsrv stopped responding & Faulting application wsp... - 7.Dec.2007 11:34:25 AM   
ITEngineer

 

Posts: 270
Joined: 3.Feb.2006
Status: offline
Before going back to WM3, try uninstalling  v4.

Did u have such errors before installing GFI ?

(in reply to ogsi)
Post #: 10
RE: fwsrv stopped responding & Faulting application wsp... - 7.Dec.2007 11:36:31 AM   
ogsi

 

Posts: 61
Joined: 14.Feb.2007
From: New York, NY
Status: offline
I've upgraded from v3 which require uninstalling v3 then installing v4
if I just remove it I get no protection at all!

(in reply to ITEngineer)
Post #: 11
RE: fwsrv stopped responding & Faulting application wsp... - 7.Dec.2007 11:38:57 AM   
ITEngineer

 

Posts: 270
Joined: 3.Feb.2006
Status: offline
Ok keep you Server crashing .

At least start helping your self so that we be able to assist you.

If you do not desire to troubleshoot your issue, then why you posted it here ?

(in reply to ogsi)
Post #: 12
RE: fwsrv stopped responding & Faulting application wsp... - 7.Dec.2007 11:43:39 AM   
ITEngineer

 

Posts: 270
Joined: 3.Feb.2006
Status: offline
quote:

ORIGINAL: ogsi

I've upgraded from v3 which require uninstalling v3 then installing v4
if I just remove it I get no protection at all!


also you didnt answer my question , did u have this issue before installing gfi wm4 ?


(in reply to ogsi)
Post #: 13
RE: fwsrv stopped responding & Faulting application wsp... - 7.Dec.2007 12:00:19 PM   
ogsi

 

Posts: 61
Joined: 14.Feb.2007
From: New York, NY
Status: offline
don't get mad!

I had no such issues before WM4
my problems started only this week while WM4 is running smoothly for over a month
if I new it is definitly WM4 I would go back but I'm not sure at all

(in reply to ITEngineer)
Post #: 14
RE: fwsrv stopped responding & Faulting application wsp... - 19.Dec.2007 1:07:53 PM   
Wu

 

Posts: 1
Joined: 19.Dec.2007
Status: offline
I am getting these exact smae errors without any of the GFI stuff being installed...  Not sure if that pushes the conversation in another direction on not, but I may be inlisting the help of MS if I don't get it resolved soon.

(in reply to ogsi)
Post #: 15
RE: fwsrv stopped responding & Faulting application wsp... - 2.Jan.2008 8:52:59 AM   
ogsi

 

Posts: 61
Joined: 14.Feb.2007
From: New York, NY
Status: offline
I didn't find a solution yet but if it's not GFI related maybe someone from Microsoft (Thomas, you might help here) can take a look

(in reply to Wu)
Post #: 16

Page:   [1] << Older Topic    Newer Topic >>
All Forums >> [ISA 2006 Firewall] >> General >> fwsrv stopped responding & Faulting application wspsrv.exe Page: [1]
Jump to:

New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts