• RSS
  • Twitter
  • FaceBook

Welcome to ISAserver.org

Forums | Register | Login | My Profile | Inbox | RSS RSS icon | My Subscription | My Forums | Address Book | Member List | Search | FAQ | Ticket List | Log Out

0x80074e46 error message during ISA 2006 installation

Users viewing this topic: none

Logged in as: Guest
  Printable Version
All Forums >> [ISA 2006 General] >> Installation and Planning >> 0x80074e46 error message during ISA 2006 installation Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
0x80074e46 error message during ISA 2006 installation - 16.Mar.2008 1:03:18 AM   
hadi480

 

Posts: 11
Joined: 17.Feb.2008
Status: offline
Hi,

I have encountered the error message

"Failed to run ADAM setup Error : 0x80074e46"

Here are the excerpt that i have obtained from ISA installation log :

12:50:50 ISA setup CA INFO   : Running command line: C:\WINDOWS\ADAM\adaminstall.exe /answer:"C:\Program Files\Microsoft ISA Server\ADAM\\AdamAnsFile.ini"
12:51:10 ISA setup CA ERROR  : Installation of the ISA instance (ADAM) failed. hr: 0x80074e46
12:51:10 ISA setup CA INFO   : ADAM source log file: C:\WINDOWS\DEBUG\adamsetup.log, destination file: C:\WINDOWS\TEMP\ISAADAM_INSTALL_813.log
12:51:10 ISA setup CA ERROR  : Failed to run ADAM setup. Error: 0x80074e46
12:51:10 ISA setup CA ERROR  : ExecuteAdamSetup: Adam_Install(1) failed, hr=0x80074e46
12:51:10 ISA setup CA ERROR  : ExecuteAdamSetup failed
12:51:10 ISA setup CA ERROR  : DisplayPopup: Setup failed to install ADAM.
(0x80074e46)
12:51:10 ISA setup CA INFO   : UI Level is  ok to display a message box
12:53:11 ISA setup CA ERROR  : EXIT: InstallADAM, Custom Action failed (0x643)

I have tried to manually install ADAM from Win 2003 R2 Disc 2 setup  as well as downloading manually the ADAM SP1 from http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=9688f8b9-1034-4ef6-a3e5-2a2a57b5c8e4

After i manually installed ADAM SP1, the ISA installation still returned the error message (0x80074e46)

Please let me know how to resolve this issue.

Regards,

Hadi Teo.
Post #: 1
RE: 0x80074e46 error message during ISA 2006 installation - 17.Mar.2008 8:31:41 AM   
paulo.oliveira

 

Posts: 3472
Joined: 3.Jan.2008
From: Amazon, Brazil
Status: offline
Hi,

If you´re using ADAM , before you install Win 2003 SP2 you must to install ADAM SP1 first.

take a look at this blog: http://blogs.technet.com/isablog/archive/2007/03/27/isa-server-and-windows-server-2003-service-pack-2.aspx

(in reply to hadi480)
Post #: 2
RE: 0x80074e46 error message during ISA 2006 installation - 17.Mar.2008 8:38:07 AM   
hadi480

 

Posts: 11
Joined: 17.Feb.2008
Status: offline
Hi Paulo,

Thanks for your reply. I have even re-formatted the PC and install only Windows 2003 SP1.

After that i have applied/installed ADAM SP1 and installed ISA 2006 in replica mode.

Already restarted before performing installation, and still give me the same error message.

For your information, i have encountered the same issue as this http://support.microsoft.com/kb/925883

Regards,

Hadi Teo.

(in reply to paulo.oliveira)
Post #: 3
RE: 0x80074e46 error *SOLUTION* - 17.Mar.2008 1:20:06 PM   
Kirill

 

Posts: 205
Joined: 26.Sep.2001
Status: offline
Hi Hadi,
It's a known issue when installing ISA2006 on Win 2003 R2.

Follow this order of installation:
1. Install Windows 2003 R2
2. Install ISA2006
3. Install Windows 2003 SP2
4. Install Hotfixes.

If you try to install ISA after installing SP2, you will get the error message.

Hope it helps!

_____________________________

Regards,
Kirill
Corporate SAP Basis Administrator/Chief IT Security Officer, MSc, MCSE.

(in reply to hadi480)
Post #: 4
RE: 0x80074e46 error *SOLUTION* - 17.Mar.2008 9:12:34 PM   
hadi480

 

Posts: 11
Joined: 17.Feb.2008
Status: offline
Hi Kirill,

Thanks for your reply,

I have tried to reformatted the PC to Windows 2003 Enterprise R2 and then installing the disc 2.

After that, i have installed ADAM SP1 and installed ISA 2006 directly. The same issue still persists.

I have followed the instructions in this KB article carefully and the problem still persists.
http://support.microsoft.com/default.aspx/kb/925883

Please be reminded that i haven't applied SP2 yet.

Thanks,

Hadi

(in reply to Kirill)
Post #: 5
RE: 0x80074e46 error *SOLUTION* - 18.Mar.2008 1:22:50 PM   
Kirill

 

Posts: 205
Joined: 26.Sep.2001
Status: offline
Hi Hadi,
Nowhere I said to install ADAM SP1 prior to installing ISA2006. Windows 2003 R2 has everything needed already.
Please try it again following the order I wrote.

_____________________________

Regards,
Kirill
Corporate SAP Basis Administrator/Chief IT Security Officer, MSc, MCSE.

(in reply to hadi480)
Post #: 6
RE: 0x80074e46 error *SOLUTION* - 1.Apr.2008 10:02:28 PM   
oemmp

 

Posts: 1
Joined: 1.Apr.2008
Status: offline
G'Day All,

I did remove Win2003 SP2, and I still had the error when installing ADAM (through the ISA installation). 

To make it work, I had to enable all communication between the first ISA servers (installed after Windows 2003 SP2) and the new server.  A rule allowing all outbound traffic between server1 and server2 did the trick. Then it worked.

Hope it helps.


(in reply to Kirill)
Post #: 7
RE: 0x80074e46 error *SOLUTION* - 29.Oct.2008 12:42:19 PM   
neteng

 

Posts: 18
Joined: 18.Nov.2004
Status: offline
for me my OS was installed with windows 2003 R2 SP2 cd so SP2 was already on there.  i recieved the ADAM error as well.  to resolve i did the following:
1. copy isa 2006 install files to local drive on server
2. put the win2003 R2 SP2 Disk 2 in the cdrom

originally i got the error.  after burning a new copy of the win2003 cdrom it worked fine.  wierd part is that i had the win2003 disk 2 on the local drive of the server as well but isa2006 wants it in cdrom.

(in reply to oemmp)
Post #: 8
RE: 0x80074e46 error *SOLUTION* - 8.Jan.2009 12:01:29 PM   
cweindel

 

Posts: 5
Joined: 7.Jan.2009
Status: offline
quote:

ORIGINAL: oemmp

G'Day All,

I did remove Win2003 SP2, and I still had the error when installing ADAM (through the ISA installation). 

To make it work, I had to enable all communication between the first ISA servers (installed after Windows 2003 SP2) and the new server.  A rule allowing all outbound traffic between server1 and server2 did the trick. Then it worked.

Hope it helps.




thanks mate.  adding that rule to my first ISA server worked for me.  i'm getting "setup has detected that unInstallShield is in use.  please close inInstallShield and restart setup." and "error 432" at the very end of the install.  anyone else getting this, and is it cosmetic or what?

(in reply to oemmp)
Post #: 9
RE: 0x80074e46 error *SOLUTION* - 26.Jun.2009 11:31:42 AM   
frobnitzz

 

Posts: 52
Joined: 11.Jun.2008
Status: offline
Hi,

I had this error code. Turned out I'd left a static route on the box which was preventing AD access. Removed this, re-introduced the machine (for good measure!) then it installed without a hitch.

ISA install running from local disk, R2 CD in the drive.

hth,
John

(in reply to cweindel)
Post #: 10

Page:   [1] << Older Topic    Newer Topic >>
All Forums >> [ISA 2006 General] >> Installation and Planning >> 0x80074e46 error message during ISA 2006 installation Page: [1]
Jump to:

New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts