Proxy Problem (Full Version)

All Forums >> [ISA 2006 Web Proxy] >> General



Message


helmettt -> Proxy Problem (11.Aug.2009 3:42:46 AM)

Hi!, We have a ISA 2003 Enterprise as a Proxy only. The ISA have a two NICS: a nic for the data traffic and the other nic for the intra-array traffic. We have a problem:

It has set up a rule to allow traffic from the internal network to the outside. But when a request from a client to generate the following errors:
Initiated Connection 0x0 Error_ Success
Closed connection 0x80074e20 FWX_E_GRACEFUL_SHUTDOWN

When I launch a ping to a external web, the ping respond. However, cant navigate to the ISA.

Thanks!!!




pwindell -> RE: Proxy Problem (11.Aug.2009 11:29:40 AM)

You misunderstand what you are reading:

0x0 Error_ Success  = means "it worked!",...successful!

FWX_E_GRACEFUL_SHUTDOWN  = means it shutdown the session gracefully,...nothing wrong,...normal behavor.

quote:

When I launch a ping to a external web, the ping respond. However, cant navigate to the ISA.


1. It is a single nic ISA,...The ping doesn't go through the ISA,...only the HTTP goes through the ISA

2. Define "navigate to the ISA"

quote:

It has set up a rule to allow traffic from the internal network to the outside.


It is a single nic ISA,...there is no "outside" from ISA's perspective.

Read up on the issues, headaches, greif, and limitations of a single nic "hork mode"  ISA. Nothing has changed worth mentioning between ISA2000, ISA2004, ISA2006 concering this:

The features and limitations of a single-homed ISA Server 2004 computer
http://support.microsoft.com/kb/838364/en-us
http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/isa/2004/plan/single_adapter.mspx




helmettt -> RE: Proxy Problem (12.Aug.2009 6:12:54 AM)

The problem is solved.

Thank you very much for your help.

Best regards.




tonan -> RE: Proxy Problem (7.Apr.2010 3:18:23 PM)

Can I ask what the solution was?  I am seeing similar traffic from my ISA server, as if everything should be working, but one of our networks (VPNed in) cannot browse our MOSS portal sites (connection times out).  Only those two messages appear in our ISA logs.  It's probably a network issue (we're still looking at that), but I'd appreciate any feedback.

UPDATE: Nevermind, it was a route issue on the ISA server.  Everything is good now.




helmettt -> RE: Proxy Problem (8.Apr.2010 3:24:19 AM)

It seems a problem with a rule. Please check that you have a rule in which the origin is the VPN and the target is the site you are trying to access.
Also, check that the definition of the network are correct. For example, the internal network that includes the range of ips for that network.




Page: [1]