• RSS
  • Twitter
  • FaceBook

Welcome to ISAserver.org

Forums | Register | Login | My Profile | Inbox | RSS RSS icon | My Subscription | My Forums | Address Book | Member List | Search | FAQ | Ticket List | Log Out

ActiveSync / OWA Question

Users viewing this topic: none

Logged in as: Guest
  Printable Version
All Forums >> [Threat Management Gateway (TMG) 2010] >> Installation >> ActiveSync / OWA Question Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
ActiveSync / OWA Question - 2.Feb.2011 4:55:29 AM   
a18041967

 

Posts: 6
Joined: 29.Jun.2008
Status: offline
I’m running Windows 2008 as a domain controller, DNS, DHCP & Exchange 2007 and a separate Windows 2008 server running Forefront TPM 2010. Two networks INTERNAL (192.168.1.x) and EXTERNAL (10.0.0.x ) all basic functionality appears to be working. Having used the very useful guides on the this site I have successfully published the Exchange OWA functionality but ActiveSync is not working. The current state of play is a follows:

INTERNAL LAN
OWA – https://mail.domainname/owa Working
ActiveSync – iPad & iPhone Working

EXTERNAL LAN
OWA – https://mail.domainname/owa Working
ActiveSync – iPad & iPhone NOT WORKING

In summary when connected to the INTERNAL network all is working, but ACTIVESYNC fails when used externally. All server certificate & internal/external DNS correctly resolve to mail.domain.co.uk

I’ve assumed the ActiveSync connects using the OWA configuration, or is there a need to setup a separate rule to publish the ActiveSync HTTPS connection?
Ideally I would like to use https://mail.doaminname/ using some of the OWA redirection but before fiddling with this I would like to get the basics working correctly.

One final question, once I have this all working I wouldn’t mind adding Forefront Exchange to the Exchange 2007 server, are there any howto guides that may help?


Many thanks for any help or ideas
Post #: 1
RE: ActiveSync / OWA Question - 3.Feb.2011 2:48:37 PM   
jerumball

 

Posts: 70
Joined: 7.May2004
From: Sudbury, ON Canada
Status: offline
FWIW, I got this working just the other day on my new TMG 2010 array installation by creating just one rule on the Firewall Policy page.  I'm not sure what had to be done on the Exchange side, however, as I don't manage that server.

HTH a bit.

John

(in reply to a18041967)
Post #: 2
RE: ActiveSync / OWA Question - 5.Feb.2011 11:04:25 AM   
paulo.oliveira

 

Posts: 3472
Joined: 3.Jan.2008
From: Amazon, Brazil
Status: offline
Hi,

maybe this article can help you: http://technet.microsoft.com/en-gb/library/cc441478.aspx

Also, you must disable FBA authentication on Exchange side.

Regards,
Paulo Oliveira.

_____________________________

Microsoft Premier Field Engineer (PFE)
Blog: http://poliveirasilva.wordpress.com/
Twitter: https://twitter.com/poliveirasilva

(in reply to a18041967)
Post #: 3

Page:   [1] << Older Topic    Newer Topic >>
All Forums >> [Threat Management Gateway (TMG) 2010] >> Installation >> ActiveSync / OWA Question Page: [1]
Jump to:

New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts