• RSS
  • Twitter
  • FaceBook

Welcome to ISAserver.org

Forums | Register | Login | My Profile | Inbox | RSS RSS icon | My Subscription | My Forums | Address Book | Member List | Search | FAQ | Ticket List | Log Out

Can't publish ActiveSync :(

Users viewing this topic: none

Logged in as: Guest
  Printable Version
All Forums >> [Threat Management Gateway (TMG) 2010] >> General >> Can't publish ActiveSync :( Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
Can't publish ActiveSync :( - 15.Feb.2011 4:01:07 PM   
mojo

 

Posts: 20
Joined: 20.Aug.2002
From: Denmark
Status: offline
Hi all,

I really need your help - please ... I'm going nuts here. I'm new to TMG 2010 and Exchange 2010 so please bear with me :)

Bottom line: I can't make my company iPhones connect to my newly installed Exchange 2010 and TMG 2010 (on WinSrv2008R2). As far as I understand, ActiveSync is used to communicate with iPhones - right?

I have 3 servers in my small company:

1. DC (SVDC)
2. Exchange 2010 Std (SVEXCHANGE)
3. Forefront 2010 (SVTMG)

All servers are of course updated with all from windowsupdate.

I have a wildcard certificate on my TMG, but no certificate on the Exchange server.
I've disabled SSL on the "default web site" (this worked fine with OWA - I can user https://exchange.mycompany.com/owa) and I disabled it too on "Microsoft-Server-ActiveSync". I know the risk of not using SSL between TMG and Exchange. Isn't it possible to not use certificate on exchange server since I already use certificate on the TMG server?

I've used the "Exchange Webclient Access Publishing Rule" to publish the active sync.

When I try to connect from my iPhone, I get the following TMG log:

Failed Connection Attempt SVTMG 15-02-2011 17:24:55
Log type: Web Proxy (Reverse)
Status: 0x80090325
Rule: MAIL - ActiveSync Clients
Source: External (my_home_ip:40561)
Destination: Local Host (SVEXCHANGE 10.0.0.4:443)
Request: OPTIONS http://activesync.mydomain.dk/Microsoft-Server-ActiveSync
Filter information: Req ID: 0a07c9a9; Compression: client=No, server=No, compress rate=0% decompress rate=0% ; FBA cookie: exists=no, valid=no, updated=yes, logged off=no, client type=unknown, user activity=yes
Protocol: https
User: anonymous
Additional information
Client agent: Apple-iPhone3C1/803.148
Object source: Internet (Source is the Internet. Object was added to the cache.)
Cache info: 0x8 (Request includes the AUTHORIZATION header.)
Processing time: 1 MIME type:

It seams like it is trying to log on anonymously?

I'm not sure where it goes wrong and how to proceed.

I've spent two days now trying to google my problem, but I haven't found a solution yet. I need your help desperately!

Thanks!

:)
Mojo
Post #: 1
RE: Can't publish ActiveSync :( - 16.Feb.2011 6:04:14 PM   
tshinder

 

Posts: 50013
Joined: 10.Jan.2001
From: Texas
Status: offline
Is ActiveSync working on your MiPhones and Android phones?

Thanks!
Tom

_____________________________

Thomas W Shinder, M.D.

(in reply to mojo)
Post #: 2
RE: Can't publish ActiveSync :( - 19.Aug.2011 7:26:13 AM   
alexferrie

 

Posts: 2
Joined: 14.Jun.2002
Status: offline
Tom, I have a similar problem. I can confirm that all client devices, with the exception of IOS devices (Iphones, Ipads) can successfully connect to the mail server.

(in reply to mojo)
Post #: 3

Page:   [1] << Older Topic    Newer Topic >>
All Forums >> [Threat Management Gateway (TMG) 2010] >> General >> Can't publish ActiveSync :( Page: [1]
Jump to:

New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts