• RSS
  • Twitter
  • FaceBook

Welcome to ISAserver.org

Forums | Register | Login | My Profile | Inbox | RSS RSS icon | My Subscription | My Forums | Address Book | Member List | Search | FAQ | Ticket List | Log Out

Error installing ISA 2004 EE

Users viewing this topic: none

Logged in as: Guest
  Printable Version
All Forums >> [ISA Server 2004 General ] >> Installation >> Error installing ISA 2004 EE Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
Error installing ISA 2004 EE - 7.Apr.2011 11:32:52 AM   
excossack

 

Posts: 43
Joined: 14.Jun.2005
Status: offline
We have two existing ISA servers installed and running.
I need to build a test one. So, have build a Windows 2003 SP2 server, added the server to the domain.
The server has two NICs. NIC1 192.xx.xx.xx range and NIC2 10.xx.xx.xx range (same setup as current ISA server)
When installing ISA 2004 I get the following error

Setup failed to install ADAM. (The service account for this instance of ADAM cannot be used with the selected configuration set. The account failed validation with the following error:
Error 0x800706fd
The trust relationship between this workstation and the primary domain failed.
Select a differenr service account, and then try again. For more information about ADAM Service accounts, see "Selecting a service account" in ADAM Help.)

I am logged on with an account with Domain admin rights.

Any ideas peeps?


_____________________________

Thanks.
John.
Wirral, UK
Post #: 1
RE: Error installing ISA 2004 EE - 7.Apr.2011 12:03:41 PM   
stevenrix

 

Posts: 101
Joined: 16.Feb.2011
Status: offline
There is a fix here: http://support.microsoft.com/kb/921173/en-us
i don't know if it will take care of your problem.
Cheers

(in reply to excossack)
Post #: 2
RE: Error installing ISA 2004 EE - 8.Apr.2011 3:53:28 AM   
excossack

 

Posts: 43
Joined: 14.Jun.2005
Status: offline
Thanks for the link. That article indicates that ISA is already installed.
This is a fresh install and I'm trying to create a seperate server not linked to the existing array.



_____________________________

Thanks.
John.
Wirral, UK

(in reply to stevenrix)
Post #: 3
RE: Error installing ISA 2004 EE - 8.Apr.2011 4:51:56 AM   
excossack

 

Posts: 43
Joined: 14.Jun.2005
Status: offline
Solved!

in %windir%\debug there are some ADAM logs. One of the enteries from the adamsetup 001.log file there is an entry and the message is
Enter IsTcpIpFunctioning
adamsetup 2E8.9A4 0066       Calling GetIpAddrTable
adamsetup 2E8.9A4 0067       dwNumEntries: 3
adamsetup 2E8.9A4 0068       entry 0
adamsetup 2E8.9A4 0069       dwAddr 4AFC670A (10.xx.xx.xx)
adamsetup 2E8.9A4 006A       entry 1
adamsetup 2E8.9A4 006B       dwAddr 4AFDA8C0 (192.xx.xx.xx)
adamsetup 2E8.9A4 006C       entry 2
adamsetup 2E8.9A4 006D       dwAddr 100007F (127.0.0.1)
adamsetup 2E8.9A4 006E       is loopback/broadcast -- skipping
adamsetup 2E8.9A4 006F       TCP/IP is NOT functioning

The only setting I changed was the DNS Suffix in the network card settings.
Reinstalling ISA 2004 EE and it went on fine!

I found this page on ADAM errors
http://kb.geminon.be/component/content/article/243-troubleshooting-adam.html

_____________________________

Thanks.
John.
Wirral, UK

(in reply to excossack)
Post #: 4

Page:   [1] << Older Topic    Newer Topic >>
All Forums >> [ISA Server 2004 General ] >> Installation >> Error installing ISA 2004 EE Page: [1]
Jump to:

New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts