• RSS
  • Twitter
  • FaceBook

Welcome to ISAserver.org

Forums | Register | Login | My Profile | Inbox | RSS RSS icon | My Subscription | My Forums | Address Book | Member List | Search | FAQ | Ticket List | Log Out

TMG OWA double login prompts

Users viewing this topic: none

Logged in as: Guest
  Printable Version
All Forums >> [Threat Management Gateway (TMG) 2010] >> General >> TMG OWA double login prompts Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
TMG OWA double login prompts - 7.Sep.2011 10:01:25 AM   
jerumball

 

Posts: 70
Joined: 7.May2004
From: Sudbury, ON Canada
Status: offline
We have a TMG array publishing OWA from Exchange 2003. For the most part everything is working BUT users get two login prompts from TMG... The first one is presented at the time the user initially connects (which is normal). Once the user logs in, and the OWA screen appears as normal. The second prompt appears in the right-hand frame once the user clicks on an item such as a folder. If the user authenticates properly this second time, everything seems to work fine from this point forward.

Any ideas what may be causing this and how I can fix it so that only one login prompt is presented?

I should mention that we are in the process of migrating from an ISA2004 array to this TMG array, and that OWA works just fine under ISA with the very same Exchange 2003 server.

Your thoughts are greatly appreciated.

Regards,

John
Post #: 1
RE: TMG OWA double login prompts - 7.Sep.2011 2:05:47 PM   
jerumball

 

Posts: 70
Joined: 7.May2004
From: Sudbury, ON Canada
Status: offline
I did a bit more troubleshooting since my first post. I created a logging session on the TMG array to watch traffic as it hits the TMG array for OWA traffic from a known client coming in from the Internet. I found that the moment I click on an OWA screen element that immediately brings up that second login prompt, the following is captured in the TMG logs (I've bolded the unusual parts of this log entry):


Denied Connection TMGSRVB 9/7/2011 1:26:29 PM
Log type: Web Proxy (Reverse)
Status: 12302 The server denied the specified Uniform Resource Locator (URL). Contact the server administrator.
Rule: [Enterprise] Default rule
Source: External (69.60.123.214:63118)
Destination: Local Host (192.168.1.1:443)
Request: GET
Filter information: Req ID: 10426e02; Compression: client=No, server=No, compress rate=0% decompress rate=0% ; FBA cookie: exists=yes, valid=yes, updated=no, logged off=no, client type=private, user activity=yes
Protocol: BranchCache -
User: domain\jsmith
Additional information
Client agent: Mozilla/5.0 (compatible; MSIE 9.0; Windows NT 6.1; WOW64; Trident/5.0)
Object source: (No source information is available.)
Cache info: 0x0
Processing time: 0 MIME type:

The log entries that follow this one all show a username of anonymous... it's as if TMG has forgotten who I am, thereby asking me to reauthenticate... BUT WHY??? and what is this Branch Cache protocol referenced in the log?

Thanks.

John

(in reply to jerumball)
Post #: 2
RE: TMG OWA double login prompts - 15.Sep.2011 1:42:42 PM   
jerumball

 

Posts: 70
Joined: 7.May2004
From: Sudbury, ON Canada
Status: offline
Well I finally resolved this problem. The solution can be found here:

OWA double login Prompts

(in reply to jerumball)
Post #: 3
RE: TMG OWA double login prompts - 16.Sep.2011 3:29:48 AM   
romvdmeulen

 

Posts: 105
Joined: 5.Aug.2011
Status: offline
I'm sorry I missed your post. A double login is mostly because a front-end host is missing. (haven't read your link yet)

(in reply to jerumball)
Post #: 4

Page:   [1] << Older Topic    Newer Topic >>
All Forums >> [Threat Management Gateway (TMG) 2010] >> General >> TMG OWA double login prompts Page: [1]
Jump to:

New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts