• RSS
  • Twitter
  • FaceBook

Welcome to ISAserver.org

Forums | Register | Login | My Profile | Inbox | RSS RSS icon | My Subscription | My Forums | Address Book | Member List | Search | FAQ | Ticket List | Log Out

ISA 2004 & IE Authentication

Users viewing this topic: none

Logged in as: Guest
  Printable Version
All Forums >> [ISA Server 2004 General ] >> General >> ISA 2004 & IE Authentication Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
ISA 2004 & IE Authentication - 28.Jul.2005 5:19:00 AM   
mar_almansoori

 

Posts: 8
Joined: 26.Jul.2005
Status: offline
I'm using ISA 2004 sp1 in AD 2003
environment. Internet users are members in AD group. The Firwall policy is
permitting Internal user to connect to External and it is restiricted for AD
group members only. Authentication for the web proxy on the internal network
is configured to use Basic, Integrated, and Require all users to authenticate
is selected. Everything was working fine, untill few days back. Some users
need to
authenticate before access the internet and the rest is working still fine.
They are still a part of the Global Security Group and the ISA rule is not
changed. On the clients system also nothing changed. Users have the correct
settings on the IE. Even With or without that option it
is asking for authentication every time they open the IE. Advice please
Post #: 1
RE: ISA 2004 & IE Authentication - 28.Jul.2005 10:42:00 AM   
isawader

 

Posts: 420
Joined: 27.Apr.2005
Status: offline
Is there any reason why you've enabled "Require All Users To Authentiate"?

If you implicitly ask for authentication by using AD groups in the rules, you don't need to enable this option. It has few unintended side effects.

(in reply to mar_almansoori)
Post #: 2
RE: ISA 2004 & IE Authentication - 29.Jul.2005 4:28:00 AM   
mar_almansoori

 

Posts: 8
Joined: 26.Jul.2005
Status: offline
this option is required for a third party filter i'm using, however, i've disabled the option for testing and it didn't resolve the original problem

(in reply to mar_almansoori)
Post #: 3
RE: ISA 2004 & IE Authentication - 1.Aug.2005 11:05:00 AM   
danahallenbeck

 

Posts: 27
Joined: 24.Jan.2003
Status: offline
ISAwader's suggestion should work for you...

I had the same issue you are seeing with the same configuration. Once I unchecked 'Require all users to authenticate' and set the authentication at the ISA firewall policy level to allow 'Authenticated Users' only, everything worked great. My 3rd Party filtering program was seeing usernames correctly.

Dana Hallenbeck

(in reply to mar_almansoori)
Post #: 4

Page:   [1] << Older Topic    Newer Topic >>
All Forums >> [ISA Server 2004 General ] >> General >> ISA 2004 & IE Authentication Page: [1]
Jump to:

New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts