• RSS
  • Twitter
  • FaceBook

Welcome to ISAserver.org

Forums | Register | Login | My Profile | Inbox | RSS RSS icon | My Subscription | My Forums | Address Book | Member List | Search | FAQ | Ticket List | Log Out

adsl via isa works, but no browsing on clients/server

Users viewing this topic: none

Logged in as: Guest
  Printable Version
All Forums >> [ISA Server 2004 Firewall] >> Network Infrastructure >> adsl via isa works, but no browsing on clients/server Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
adsl via isa works, but no browsing on clients/server - 28.Apr.2004 10:48:00 AM   
Nelske

 

Posts: 5
Joined: 28.Apr.2004
Status: offline
Hey there,

I have a 'small' problem with isa 2004. Via other topics on the board I finally managed to get ISA to dail my DSL connection, but i'm not able to browse on the clients.. The error iexplorer gives is:

http 502 proxy error - host is unreachable blabla
Background: The gateway could not retrive the selected page.

The dailup is set as the default gateway, and via "webchaining" I enabled the option "use dailup for primairy route" (Wich I knew from isa 2000, don't know if i need it in 2k4?)

Something i read in other topics is that the external ip adress i have should be linked with the network named "external" in isa 2k4, but that does not happen in my case. Is that normal?

My network layout is something like:

Internet
^^
Adsl modem (with ip 1.0.0.138)
^^
NIC (with ip 10.0.0.150)
^^
Isa server (localhost)
^^
NIC (with ip 192.168.1.1)
^^
Clients (192.168.1.x)

Thanx in advance "[Smile]"

[ April 28, 2004, 11:01 AM: Message edited by: Nelske ]
Post #: 1
RE: adsl via isa works, but no browsing on clients/server - 28.Apr.2004 7:24:00 PM   
Nelske

 

Posts: 5
Joined: 28.Apr.2004
Status: offline
Well, I got it working nog, i had some Routing and Remote access mis-configures. It had to be in LAN and dail-up mode, wich it was not for some reason.

I hope someone will find use for this topic someday [Wink]

(in reply to Nelske)
Post #: 2
RE: adsl via isa works, but no browsing on clients/server - 29.Apr.2004 1:49:00 AM   
tshinder

 

Posts: 50013
Joined: 10.Jan.2001
From: Texas
Status: offline
Hi Nelske,

I found it! [Big Grin]

Good to hear you got it working and thanks for the follow up!

Tom

(in reply to Nelske)
Post #: 3

Page:   [1] << Older Topic    Newer Topic >>
All Forums >> [ISA Server 2004 Firewall] >> Network Infrastructure >> adsl via isa works, but no browsing on clients/server Page: [1]
Jump to:

New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts