• RSS
  • Twitter
  • FaceBook

Welcome to ISAserver.org

Forums | Register | Login | My Profile | Inbox | RSS RSS icon | My Subscription | My Forums | Address Book | Member List | Search | FAQ | Ticket List | Log Out

How To ?

Users viewing this topic: none

Logged in as: Guest
  Printable Version
All Forums >> [ISA Server 2000 Firewall] >> Firewall Client >> How To ? Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
How To ? - 24.May2003 9:47:00 AM   
johnsm

 

Posts: 118
Joined: 7.Oct.2002
Status: offline
Hi guys..

I have little problem here..

I have running RogerWoilko Base Station on the ext servers ip (on ISA SERRVER) (RW is a messaging software) .. I made packet filters on the specific ports, looks all good.
People From Out side connects just fine to it.

My computer on local network and I run Firewall client and I cant connect to the RW Base station,
when i turn Firewall Client off connects just fine

RW use 3782-3783 udp and 3782-3783 tcp.

Can u guys tell me what to do?
Post #: 1
RE: How To ? - 24.May2003 4:29:00 PM   
tshinder

 

Posts: 50013
Joined: 10.Jan.2001
From: Texas
Status: offline
Hi John,

Never use packet filters unless you have a very specific reason to do so.

Are these all primary connections?

Thanks!
Tom

(in reply to johnsm)
Post #: 2
RE: How To ? - 26.May2003 1:55:00 AM   
johnsm

 

Posts: 118
Joined: 7.Oct.2002
Status: offline
so what should i do ?
RW is running on ext ip on ISA

(in reply to johnsm)
Post #: 3
RE: How To ? - 26.May2003 2:15:00 AM   
johnsm

 

Posts: 118
Joined: 7.Oct.2002
Status: offline
Hi tshinder.

Ok I removed PacketFilters.
I made server pub. rule that points (RW server on internal ip with specific port)
Works fine for people out side..

The only problem is that when firewall client is on (on my local computer) i cant connect to the RW server (tryed with both ips)

!
When i turn off Firewall Client Connects just fine [Confused] [Confused]
I dont get it
hmm maby i have to configure something in Firewall client configuration on ISA?

(in reply to johnsm)
Post #: 4
RE: How To ? - 1.Jun.2003 4:56:00 AM   
art

 

Posts: 4
Joined: 21.Mar.2003
Status: offline
I still have problem to access the Roger Wilco channel, could you share how you set up your firewall with me?

and in your question, I found some information from their web site which shows that you must add:

[roger]
LocalBindTcpPorts=3782

to mspclnt.ini file, you might try to follow it and please let me know if you can share the setting for ISA server for me.

Thanks,
Art

(in reply to johnsm)
Post #: 5
RE: How To ? - 1.Jun.2003 8:08:00 AM   
tshinder

 

Posts: 50013
Joined: 10.Jan.2001
From: Texas
Status: offline
Hi Art,

Good info. I'd be interested to see if this helps.

Thanks!
Tom

(in reply to johnsm)
Post #: 6
RE: How To ? - 3.Jun.2003 8:00:00 AM   
johnsm

 

Posts: 118
Joined: 7.Oct.2002
Status: offline
Hi Art.
Ok My Rw server runs on ISA server it self.

What i did to make it work.
I made Packetfilter that allows 3782 TCP, 3782 UDP and 3783 UDP ports in. thats all.

People can connect from out side...
When my firewall client is on i cant connect to mine when i turn it off connects just fine...
Very strange.

(in reply to johnsm)
Post #: 7
RE: How To ? - 3.Jun.2003 2:29:00 PM   
tshinder

 

Posts: 50013
Joined: 10.Jan.2001
From: Texas
Status: offline
Hi John,

Yes, packet filters do make it easy when the service is installed on the ISA Server itself. However, I generally do not recommend that server services be installed on the firewall (for obvious reasons).

Good to hear you got it working!

Thanks!
Tom

(in reply to johnsm)
Post #: 8
RE: How To ? - 4.Jun.2003 5:38:00 AM   
art

 

Posts: 4
Joined: 21.Mar.2003
Status: offline
Hi John,

Thank you for the info, RW is working on my client side computer right now. If you still have problem to access RW server, you might want to add the info I posted above.

Thanks,
Art

[ June 04, 2003, 06:41 AM: Message edited by: Art ]

(in reply to johnsm)
Post #: 9
RE: How To ? - 4.Jun.2003 8:03:00 AM   
art

 

Posts: 4
Joined: 21.Mar.2003
Status: offline
Hi all,

Weird, after a while, it back to the original situation; I couldn't join any channel no matter I turn on the firewall client or not. In the log file it does show:

192.168.5.11 Art roger.exe:3:5.1 N 2003-06-04 06:25:07 fwsrv DEV02 - - - - 3734 56 1118 0 UDP Bind - - - 20000 - Allow All - 12 325
192.168.5.11 Art roger.exe:3:5.1 N 2003-06-04 06:25:07 fwsrv DEV02 - - 24.117.29.15 32230 1797 8 202 32230 UDP UdpMap - - - 20000 - Allow All Allow rule 12 320
192.168.5.11 Art roger.exe:3:5.1 N 2003-06-04 06:25:07 fwsrv DEV02 - - 80.194.70.180 32231 2047 8 225 32231 UDP UdpMap - - - 20000 - Allow All Allow rule 12 320
192.168.5.11 Art roger.exe:3:5.1 N 2003-06-04 06:25:07 fwsrv DEV02 - - 66.149.140.107 32230 2203 8 211 32230 UDP UdpMap - - - 20000 - Allow All Allow rule 12 320
192.168.5.11 Art roger.exe:3:5.1 N 2003-06-04 06:25:07 fwsrv DEV02 - - 207.32.18.44 32230 2359 8 208 32230 UDP UdpMap - - - 20000 - Allow All Allow rule 12 320
192.168.5.11 Art roger.exe:3:5.1 N 2003-06-04 06:25:07 fwsrv DEV02 - - 24.194.213.210 32230 3781 8 237 32230 UDP UdpMap - - - 20000 - Allow All Allow rule 12 320
192.168.5.11 Art roger.exe:3:5.1 N 2003-06-04 06:25:07 fwsrv DEV02 - - - - 3797 64 1514 0 UDP Bind - - - 20000 - Allow All - 12 320
192.168.5.11 Art roger.exe:3:5.1 N 2003-06-04 06:25:10 fwsrv DEV02 - - 207.38.1.157 80 10015 - - 80 TCP Connect - - - 20000 - Allow All - 12 313

I don't know why it still not work, and this situation happend not only on this case, before I used e-mule it had the same problem- you can get the high-id at first time and after all, you can only get low-id. I believe that I do whatever is needed so I can get it worked at first time. I just don't understand why after a while it wouldn't work.

Any suggestion for this?

Thanks,
Art

(in reply to johnsm)
Post #: 10
RE: How To ? - 4.Jun.2003 8:17:00 AM   
johnsm

 

Posts: 118
Joined: 7.Oct.2002
Status: offline
Hey art.
Please tell me your network settings.

It was prity easy for me to do it (im nooby to)
Make sure subnets are correct...
well not much to say i need more details..

(in reply to johnsm)
Post #: 11
RE: How To ? - 4.Jun.2003 8:23:00 AM   
johnsm

 

Posts: 118
Joined: 7.Oct.2002
Status: offline
Ok here is something i didn't know ...
I'm using RW older Version 27.
I tried new version and it worked with my firewall client on, but I want to have old one because new one doesn't run as NT service....

Its interesting because firewall client should connect to anything with no problems + the server in my network (wtf?) I think this could be some bug?

(in reply to johnsm)
Post #: 12
RE: How To ? - 5.Jun.2003 4:28:00 AM   
tshinder

 

Posts: 50013
Joined: 10.Jan.2001
From: Texas
Status: offline
Hi John,

Is RW a server? If so, you never want to install the Firewall client on a published server.

HTH,
Tom

(in reply to johnsm)
Post #: 13
RE: How To ? - 5.Jun.2003 9:02:00 AM   
johnsm

 

Posts: 118
Joined: 7.Oct.2002
Status: offline
no m8. there is RW server and RW client.
Well when RW server running on ISA i cant connect to it from local computer with firewall client on.
When Firewall client off it connects.
and ext. users have no probs. with it

(in reply to johnsm)
Post #: 14

Page:   [1] << Older Topic    Newer Topic >>
All Forums >> [ISA Server 2000 Firewall] >> Firewall Client >> How To ? Page: [1]
Jump to:

New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts