• RSS
  • Twitter
  • FaceBook

Welcome to ISAserver.org

Forums | Register | Login | My Profile | Inbox | RSS RSS icon | My Subscription | My Forums | Address Book | Member List | Search | FAQ | Ticket List | Log Out

unable to connect to remote site

Users viewing this topic: none

Logged in as: Guest
  Printable Version
All Forums >> [ISA 2006 Firewall] >> General >> unable to connect to remote site Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
unable to connect to remote site - 8.May2008 3:29:03 AM   
yuri.gmt

 

Posts: 21
Joined: 31.Mar.2008
From: The Netherlands
Status: offline
Hi,
 
I have a problems and maybe you can help me.
 
I connect to several offices (customers) with Remote Desktop Connection.
I do that via the public ip address. But in one case I use the ip address and a port number.
 
Since we’ve implemented an ISA 2006 Server in our own office I’m unable to connect to the customers with ip address and port number.
 
I get the error: “Remote Desktop Disconnected.
The client could not connect to the remote computer.
Remote connections might not be enabled or the computer might be too busy to accept new connections. It is also possible that network problems are preventing your connection.
Please try connecting again later. Of the problem continues to occur, contact your administrator.”

 
I have the same experience with other protocols (like VNC).
There is no problem when I connect to this customer from another network, read as without the ISA2006 on the local LAN.
 
Probably the problem is in the ISA 2006 Server, because before the implementation there was no problem.
 
My setup:
LAN ]----[ ISA2006 ]----[ PIX ]----[ ROUTER ]----[ INTERNET
 
I think it has to do with NAT, but I’m not sure how to solve this problem.
All other functions work perfectly and I don’t want to interrupt those ones.
 
Conclusion: unable to connect to a remote site via:  <publicip:portnumber>
 
Can you help me?
Let me know when you need more information.
 
Yuri
Post #: 1
RE: unable to connect to remote site - 9.May2008 7:04:37 AM   
IanC

 

Posts: 338
Joined: 11.Jul.2007
From: UK
Status: offline
Hi Yuri,

Have you configured an outbound access rule to use a Protocol Definition that specifies the special port rather than the pre-configured one (RDP (Terminal Services))?

Ian

_____________________________

Ian Currie

nAppliance TMG/UAG Appliances - EMEA
www.surefront.co.uk

(in reply to yuri.gmt)
Post #: 2
RE: unable to connect to remote site - 17.Jun.2008 9:44:26 AM   
yuri.gmt

 

Posts: 21
Joined: 31.Mar.2008
From: The Netherlands
Status: offline
My notification didn't work (I probably forgot to enable it).

Thank you for your response Ian! That is the solution! :-)

(in reply to IanC)
Post #: 3
RE: unable to connect to remote site - 17.Jun.2008 11:03:52 AM   
IanC

 

Posts: 338
Joined: 11.Jul.2007
From: UK
Status: offline
No problem Yuri,

Thanks for the feedback.

Ian

_____________________________

Ian Currie

nAppliance TMG/UAG Appliances - EMEA
www.surefront.co.uk

(in reply to yuri.gmt)
Post #: 4

Page:   [1] << Older Topic    Newer Topic >>
All Forums >> [ISA 2006 Firewall] >> General >> unable to connect to remote site Page: [1]
Jump to:

New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts